ΜΕΘΟΔΟΣ EURODIET

Eurodier

Πρόγραμμα Ρύθμισης Βάρους με Ιατρική Παρακολούθηση

Η απώλεια βάρους σε συνδυασμό με τη σωστή διατροφή θέλουν σωστούς συμμάχους!

Αν θέλετε να χάσετε κιλά μέσα από πιο ποιοτικές μεθόδους έχοντας πάντα ως στόχο τη σωστή διατροφή είναι σημαντικό να μπορείτε να κάνετε σωστές επιλογές προσφέροντας πάντα στον οργανισμό σας τις κατάλληλες διατροφικές ενισχύσεις.

Ο Διονύσης Βλάχος, γενικός γιατρός, ειδικός σε θέματα διατροφής και επιστημονικός διευθυντής της Eurodiet, εξηγεί γιατί θεωρεί σημαντικό, όποιος κι αν είναι ο διατροφικός μας στόχος, να επιλέξουμε έξυπνους συμμάχους!

Πόσο σημαντική πιστεύετε είναι η καθοδήγηση ενός ειδικού, όταν κάποιος θέλει να χάσει βάρος;

Είναι σημαντικό στην απώλεια βάρους να υπάρχει ασφάλεια και αποτελεσματικότητα γιατί αλλιώς εξαντλούμε τον οργανισμό μας και θέτουμε την υγεία μας σε κίνδυνο. Για να χάσουμε λοιπόν, τα περιττά κιλά με ασφάλεια και να μείνουμε στο ιδανικό βάρος απαιτείται οργάνωση και μέθοδος και φυσικά κάποια καθοδήγηση ειδικού. Απαιτείται πρόγραμμα διατροφής με επιστημονική επιμέλεια, όπως αυτό που παρέχει η Eurodiet, η οποία δραστηριοποιείται πάνω από 25 χρόνια σε 27 χώρες παγκοσμίως και τα τελευταία επτά δραστηριοποιείται με μεγάλη επιτυχία και στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια μέθοδο που ουσιαστικά αντιπροσωπεύει και εξελίσσει με κλινικές μελέτες μια μέθοδο απώλειας βάρους που υποστηρίζεται από γιατρούς, διατροφολόγους και ψυχολόγους.

Ποιους αφορά η ιατρική μέθοδος Eurodiet; Μπορεί να την ακολουθήσει ο καθένας;

Την ιατρική μέθοδο Eurodiet μπορεί να την ακολουθήσει οποιοσδήποτε επιθυμεί να τρέφεται υγιεινά και ισορροπημένα κατά το πρότυπο της μεσογειακής διατροφής, αλλά ο σύγχρονος τρόπος ζωής του δεν τον διευκολύνει να το κάνει. Ένα πρόγραμμα της Eurodiet, για παράδειγμα, μπορεί να καλύψει τις ιδιαίτερες διατροφικές ανάγκες που έχει ένα άτομο με φορτωμένο πρόγραμμα, ένα άτομο που ταξιδεύει ή ακόμα και μια γυναίκα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της. Ακόμα και εκείνοι που προσπαθούν να κόψουν το τσιγάρο και θέλουν να αποφύγουν την ανεπιθύμητη αύξηση βάρους μπορούν να επωφεληθούν από τη μέθοδο Eurodiet!

Επομένως είναι μια εξατομικευμένη μέθοδος ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες του καθένα;

Ακριβώς! Που σημαίνει ότι απευθύνεται στον καθένα ατομικά όχι μόνο από ιατρικής άποψης, αλλά και από κοινωνικής, αφού εκτός από τα πιθανά προβλήματα υγείας λαμβάνονται υπόψη ο τρόπος ζωής και οι κοινωνικές και ψυχολογικές ανάγκες του ατόμου. Επιπλέον, ένα από τα σημαντικά πλεονεκτήματα είναι ότι επειδή η μέθοδος στηρίζεται αποκλειστικά στην ιατρική έρευνα και εφαρμόζεται υπό ιατρική παρακολούθηση, μπορεί να εφαρμοστεί και στα πλαίσια θεραπευτικής προσέγγισης.

Μπορούν να την εφαρμόσουν άτομα με προβλήματα υγείας ή άτομα που ακολουθούν κάποιου είδους θεραπεία;

Εννοείται πως μπορούν. Θα σας δώσω ένα παράδειγμα. Η ιατρική μέθοδος μπορεί να εφαρμοστεί από άτομα με διαβήτη τύπου 2, με μεταβολικό σύνδρομο, με υπνική άπνοια και άλλα προβλήματα υγείας. Επίσης μπορεί να εφαρμοστεί από άτομα που θα υποβληθούν σε βαριατρική επέμβαση κατά την προεγχειρητική αλλά και τη μετεγχειρητική περίοδο.

Τι περιλαμβάνει η ιατρική μέθοδος Εurodiet στο μενού της;

Η μέθοδος Eurodiet περιλαμβάνει μια μεγάλη ποικιλία από 70 διαφορετικά προϊόντα (σοκολάτες, μπισκότα, κέικ, δημητριακά, ψωμί, μακαρόνια, ομελέτες κ.λπ.) που είναι ισοδύναμα μεταξύ τους. Τα προϊόντα Eurodiet δεν είναι προϊόντα αδυνατίσματος! Είναι τρόφιμα επιστημονικά μελετημένα για να υποστηρίξουν πλήρως τον οργανισμό στη φάση της απώλειας, προσφέροντάς του ό,τι χρειάζεται για να χαθεί κατά βάση λίπος και όχι μυϊκός ιστός. Είναι νόστιμα και χαμηλά σε θερμίδες, ενώ έχουν παράλληλα υψηλή διατροφική αξία, εξασφαλίζοντας στον οργανισμό τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχει σημασία τι θα επιλέξει να φάει κάποιος ή τι ώρα θα το φάει, ούτε χρειάζεται να ζυγίζει ή να υπολογίζει θερμίδες, γεγονός που εξασφαλίζει μεγάλη ευελιξία και ελευθερία επιλογών.

Πόσο αποτελεσματική είναι η μέθοδος στα άτομα που θέλουν να χάσουν βάρος;

Με τη μέθοδο Eurodiet επιτυγχάνεται απώλεια περίπου 10% του βάρους σε 40-50 μέρες. Απευθύνεται με μεγάλη επιτυχία σε άτομα που θέλουν να χάσουν λίγα, περισσότερα ή πολλά κιλά, ενώ δίνει λύση και σε άτομα με παχυσαρκία. Ενδεικτικά αναφέρω ότι έχουμε διαχειριστεί πάνω από 15.000 παχύσαρκους στην Ελλάδα μέχρι σήμερα.

Στις περισσότερες δίαιτες παρατηρούμε το φαινόμενο γιο-γιο. Δηλαδή, ενώ επιτυγχάνεται η απώλεια βάρους, τα κιλά «επιστρέφουν» σε σύντομο χρονικό διάστημα και σε ορισμένες περιπτώσεις και περισσότερα. Πως αντιμετωπίζει η Eurodiet αυτό το φαινόμενο;

Το φαινόμενο γιο – γιο είναι πράγματι το πιο συνηθισμένο και δύσκολο σημείο στις δίαιτες. Η Eurodiet, έχει εξειδίκευση στην πρόληψη του συγκεκριμένου φαινομένου. Βασικός στόχος μας δεν είναι μόνο να χάσει κιλά κάποιος –το οποίο είναι δεδομένο ότι θα επιτευχθεί με τη μέθοδο Eurodiet– αλλά και να μην τα πάρει ποτέ πίσω. Σ’ αυτό το κομμάτι η μέθοδος έχει μεγάλη επιτυχία, αφού οι ασθενείς μας κρατούν περισσότερο από το 85% του απολεσθέντος βάρους στα επόμενα πέντε χρόνια. «Για να χάσουμε τα περιττά κιλά με ασφάλεια και να μείνουμε στο ιδανικό βάρος απαιτείται οργάνωση, μέθοδος και πρόγραμμα διατροφής με επιστημονική επιμέλεια».

Ποιες είναι οι 4 βασικές φάσεις της μεθόδου Eurodiet;

Αφού προηγηθεί η επίσκεψη στο γιατρό, γίνει λιπομέτρηση, αξιολογηθούν τα προβλήματα υγείας και τεθεί ο διατροφικός στόχος, οι ειδικοί αποφασίζουν σε ποια φάση της μεθόδου θα ενταχθείτε.

 

‘’ Βασικός στόχος μας δεν είναι μόνο να χάσει κιλά κάποιος – το οποίο είναι δεδομένο ότι θα επιτευχθεί με τη μέθοδο Eurodiet – αλλά και να μην τα πάρει ποτέ πίσω. Οι ασθενείς μας διατηρούν περισσότερο από το 85% του απολεσθέντος βάρους στα επόμενα πέντε χρόνια ’’

Βασίζεται σε τρεις θεμελιώδεις αρχές

 

Πλεονεκτήματα της Μεθόδου