ΚΥΡΤΟΔΑΚΤΥΛΙΑ

Claw Toe

Εισαγωγή

Οι άνθρωποι ενοχλούνται πολύ συχνά από αυτήν την κοινή παραμόρφωση του ποδιού φορώντας παπούτσια που πιέζουν τα δάχτυλα των ποδιών, όπως εκείνα που είναι πολύ κοντά ή έχουν ψηλά τακούνια. Ωστόσο, η παραμόρφωση αυτή στο δάκτυλο είναι επίσης συχνά αποτέλεσμα νευρικής βλάβης που προκαλείται από ασθένειες όπως ο διαβήτης ή ο αλκοολισμός, οι οποίες μπορούν να αποδυναμώσουν τους μύες του ποδιού σας. Έχοντας το δάκτυλο του ποδιού να ακουμπάει με τα νύχια σας, δημιουργούνται οδυνηροί κάλοι στις άκρες. Το δάχτυλο του ποδιού χειροτερεύει χωρίς θεραπεία και μπορεί να γίνει μόνιμη παραμόρφωση με την πάροδο του χρόνου.

Συμπτωματολογία

Τα δάχτυλά σας λυγίζουν προς τα πάνω (έκταση) στο επίπεδο των μεταταρσοφαλαγγικών αρθρώσεων ποδιού, ενώ λυγίζουν προς τα κάτω (κάμψη) στις μεσαίες αρθρώσεις προς τη σόλα του παπουτσιού σας.

Μερικές φορές τα δάχτυλα των ποδιών σας κάμπτονται και στις πρώτες αρθρώσεις, κάμπτοντας προς τα κάτω το πόδι.

Κάλοι μπορεί να αναπτυχθούν πάνω από το δάχτυλο του ποδιού ή κάτω από την ονυχοφόρο φάλαγγα.

Κλινική εξέταση

Εάν έχετε συμπτώματα, δείτε τον γιατρό σας για αξιολόγηση. Μπορεί να χρειαστείτε ορισμένες εξετάσεις για να αποκλείσετε νευρολογικές διαταραχές που μπορούν να αποδυναμώνουν τους μύες των ποδιών σας, δημιουργώντας ανισορροπίες που λυγίζουν τα δάχτυλα των ποδιών σας. Το τραύμα και η φλεγμονή μπορούν επίσης να προκαλέσουν παραμόρφωση των νυχιών.

Θεραπεία

Οι παραμορφώσεις των νυχιών είναι συνήθως εύκαμπτες στην αρχή, αλλά οδηγούν σε σύγκαμψη με την πάροδο του χρόνου. Στα αρχικά στάδια, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει νάρθηκα ή ταινία για να κρατάτε τα δάχτυλα των ποδιών σας στη σωστή θέση. Πρόσθετες συμβουλές:

Εάν έχετε βλάβη σε μεταγενέστερα στάδια και τα δάχτυλά σας είναι αγκυλωμένα:

Μάθετε περισσότερα για τη χειρουργική επέμβαση: Διαδερμική Χειρουργική Παραμορφώσεων Άκρου Ποδός